
Ingredienser:
50 g Choklad (90%)
1 msk grädde
25 g Smör
25 g Smör
4 msk Jordnötssmör (utan tillsatt socker)
1 tsk Xylitol
1 krm havsalt
1/2 krm vaniljpulver
Små portionsformar
1. Värm choklad, grädde och smör försiktigt ihop. Smöret måste inte vara helt smält, men chokladen måste vara det. Blanda rejält ihop och ställ åt sidan och låt det svalna något.
2. Smält smör och blanda ihop med jordnötssmör. Här försökte jag få en smak som kändes icke-torr i munnen och jordnötssmörblandningen ska vara relativt rinnande.
3. Ta små formar (jag tog stora och fick då inte så många bitar) som du penslar chokladsmeten i. Ställ in formarna i kylen.
4. Ta jordnötssmeten som nu bör ha svalnat och blivit rumstemperatur och häll i xylitolen och saltet och blanda snabbt. Här ville jag att xylitolen saltet inte skulle smälta utan ha lite knastrig känsla.
5. Häll jordnötssmörsblandningen i chokladformarna och ställ tillbaka formarna i kylen.
Godisbitarna är färdiga när allting har stelnat i kylen. Dessa godisbitar smälter snabbt utanför kylen så de ska försvaras i kylen tills det är dags för dem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar