måndag 29 oktober 2012

Amerikanska pannkakor

En av mina frukostfavoriter är amerikanska pannkakor. De kan varieras på så många olika sätt, genom att antingen blanda i lite nötter, bär eller mörk choklad i smeten innan gräddning, eller genom att servera olika sorters tillbehör till. När jag bodde i USA åt vi ofta frukost på någon diner, och då brukade man få pannkakorna serverade med valnötter och en massa färsk frukt och cool whip (nåt slags sött, fluffigt, mjölkfritt gräddsubstitut), eller med smör, bacon, frukostkorv och äggröra. Och så lönnsirap förstås - ja, även till bacon...

Nu när jag vill ha en LCHF-variant brukar jag variera mellan att servera dem med bär och vispad grädde eller med smör och bacon. Om man serverar dessa ensamma räcker receptet till en person. Om man serverar smör och bacon till räcker det till två personer.


Amerikanska pannkakor (7-8 st)
2 ägg
2 dl grädde
2 tsk fiberhusk
1 msk avfettat kokosmjöl
1/2 tsk bakpulver

1. Vispa ihop ägg och grädde i en bunke.
2. I en annan skål, blanda ihop de torra ingredienserna.
3. Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten och vispa tills det blir en jämn smet.
4. Låt svälla cirka tio minuter. Konsistensen ska bli tjock.
5. Värm en stekpanna på medelhög värme på spisen. När pannan blivit varm, klicka i två till tre runda högar med smet åt gången.


6. När smeten har stelnat på ovansidan så att du kan flytta på pannkakorna utan att de går sönder (det tar två-tre minuter), vänd på dem.


7. Stek på andra sidan tills pannkakorna har fått färg.
8. Servera medan pannkakorna är varma (de förlorar höjd när de svalnar) med en klick smör på och bacon till, eller varför inte vispad grädde och bär?

2 kommentarer:

  1. Oh, vad gott! Det receptet ska jag också testa nån gång!
    Ha en fin dag!
    kram
    //Lana

    SvaraRadera