torsdag 12 januari 2012

Saffransplättar

Upptäckte att vi hade saffran kvar så då tog jag chansen att äta upp den genom att experimentera mig fram till vad som skulle passa. Och detta var riktigt, riktigt gott!

1/2 pkt färskost
2 ägg
1 krm vanilj
1 pkt saffran
3 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk sukrin (välj själv här, denna mängden var behaglig för mig)

1. Blanda ägg och färskost (kraft krävs!) så det blir en jämn smet.
2. Blanda alla torra ingredienser och blanda med ägg-smeten. Låt stå ett tag så fiberhusken hinner svälla.
3. Stek i rikligt i smör i små klickar, med medelvarm panna. Försök platta till dem något så de blir stekta in i mitten.Äter man dem direkt så är de lite mjukare, men man kan även äta dem senare på dagen men då "faller" de ihop och blir lite mer kompakta. Men fortfarande jättegoda. Serveras med grädde.

3 kommentarer:

  1. Ja, det var riktigt gott. Saffran är min favoritkrydda och till det pannkakor som smakade lite american. Mums!

    SvaraRadera
  2. Hej,

    Jag jobbar för sajten Hittarecept.se och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Matbloggstoppen".

    Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

    Här kan du se hur många som är med i Matbloggstoppen på Hittarecept.se - http://www.hittarecept.se/matbloggstoppen

    Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggstoppen!

    Med vänliga hälsningar,

    Ann-Sofi
    Etsiresepti.fi, Hittarecept.se,
    Findeopskrifter.dk, Alleoppskrifter.no

    SvaraRadera