torsdag 12 januari 2012

Saffransplättar

Upptäckte att vi hade saffran kvar så då tog jag chansen att äta upp den genom att experimentera mig fram till vad som skulle passa. Och detta var riktigt, riktigt gott!

1/2 pkt färskost
2 ägg
1 krm vanilj
1 pkt saffran
3 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk sukrin (välj själv här, denna mängden var behaglig för mig)

1. Blanda ägg och färskost (kraft krävs!) så det blir en jämn smet.
2. Blanda alla torra ingredienser och blanda med ägg-smeten. Låt stå ett tag så fiberhusken hinner svälla.
3. Stek i rikligt i smör i små klickar, med medelvarm panna. Försök platta till dem något så de blir stekta in i mitten.Äter man dem direkt så är de lite mjukare, men man kan även äta dem senare på dagen men då "faller" de ihop och blir lite mer kompakta. Men fortfarande jättegoda. Serveras med grädde.

2 kommentarer:

  1. Ja, det var riktigt gott. Saffran är min favoritkrydda och till det pannkakor som smakade lite american. Mums!

    SvaraRadera