torsdag 7 februari 2013

Jordnötschokladkaka med chokladnibs

Jag älskar "sötsaker" och här har jag nästan överträffat mig själv ;) jordnötssmöret har en tendens att bli väldigt kladdigt och lite "torrt", medans kakaosmöret är väldigt fast och smälter först delikat i munnen. Tillsammans fick man en godbit som inte kändes så torr i munnen och smälte lite långsammare. Kakaonibsen till gjorde att det blev lite crunchy-känsla. Mumsigt!

1/2 dl jordnötssmör
1/2 dl kakaosmör
1-2 msk kakao (gärna raw så den är riktigt näringsrik!)
1 msk kakaonibs

1. Värm försiktigt jordnötssmör och kakaosmör i vattenbad. Håll det helst under 42 grader för att behålla så mycket av alla fina näringsämnen som möjligt.
2. Blanda i kakao, så mycket man själv vill ha, jag tar gärna mer än för lite då jag är väldigt förtjust i ordentlig kakao-smak och blanda sist i kakaonibs.
3. Blanda i sötning om ni vill ha, jag tycker inte det behövs eftersom det finns jordnötssmör i.
4. Häll upp i valfri form och ställ in i kylen och låt stå i minst 2 h för bästa resultat.

Detta blir en fastare jordnöts-choklad-kaka. Riktigt god. Även min treåring, vars hand syns på bilden, som är väldigt kräsen tyckte detta var smaskigt.

2 kommentarer:

 1. Wow, vilket bra recept! Måste spara! Kan man säkert göra med något annat nötsmör... Vad tycker du?
  Ha en fin fredag!
  //Lana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man borde nog kunna göra med vad som som man tycker är smaskigt! Hasselnöts-smör och det blir lite nougat-igt. Mums! Eller cashew-smör är säkert också gott. Det bästa (och viktigaste) är ju kakao-smöret för att få rätt konsistens tyckte jag. Men jag måste ju testa med hasselnötter i framtiden tror jag :)

   Radera