Jag älskar "sötsaker" och här har jag nästan överträffat mig själv ;) jordnötssmöret har en tendens att bli väldigt kladdigt och lite "torrt", medans kakaosmöret är väldigt fast och smälter först delikat i munnen. Tillsammans fick man en godbit som inte kändes så torr i munnen och smälte lite långsammare. Kakaonibsen till gjorde att det blev lite crunchy-känsla. Mumsigt!
1/2 dl jordnötssmör
1/2 dl kakaosmör
1-2 msk kakao (gärna raw så den är riktigt näringsrik!)
1 msk kakaonibs
1. Värm försiktigt jordnötssmör och kakaosmör i vattenbad. Håll det helst under 42 grader för att behålla så mycket av alla fina näringsämnen som möjligt.
2. Blanda i kakao, så mycket man själv vill ha, jag tar gärna mer än för lite då jag är väldigt förtjust i ordentlig kakao-smak och blanda sist i kakaonibs.
3. Blanda i sötning om ni vill ha, jag tycker inte det behövs eftersom det finns jordnötssmör i.
4. Häll upp i valfri form och ställ in i kylen och låt stå i minst 2 h för bästa resultat.
Detta blir en fastare jordnöts-choklad-kaka. Riktigt god. Även min treåring, vars hand syns på bilden, som är väldigt kräsen tyckte detta var smaskigt.
Wow, vilket bra recept! Måste spara! Kan man säkert göra med något annat nötsmör... Vad tycker du?
SvaraRaderaHa en fin fredag!
//Lana
Man borde nog kunna göra med vad som som man tycker är smaskigt! Hasselnöts-smör och det blir lite nougat-igt. Mums! Eller cashew-smör är säkert också gott. Det bästa (och viktigaste) är ju kakao-smöret för att få rätt konsistens tyckte jag. Men jag måste ju testa med hasselnötter i framtiden tror jag :)
Radera