söndag 17 april 2011

Pasta basilika

Aldardo i Göteborg är ett av stadens bästa pastaställen. Den utan tvekan populäraste rätten var Tortellini al pesto som serverades på fredagar. Kön gick alltid ut på gatan och det var få fredagar som inte denna rätt inhandlades av mina kollegor och mig när jag bodde där uppe.

Givetvis går det inte för sig att äta sådant på LCHF, men sedan vi upptäckte receptet på LCHF-pasta så har jag lurat över hur jag skulle kunna återskapa smaksensationen som Aldardo erbjöd. Resultatet fick bli söndagens middag.

Vi valde att komplettera med lite paprikasalami, färska tomater och vitlöksbröd gjort på det kokosbröd Hanna hade funnit.

Pasta basilika (2 port)

1 sats LCHF-pasta

3 dl grädde
1 stor kruka färsk basilika
1 dl riven Parmigiano-Reggiano eller Grana Padano
Svartpeppar
Vitpeppar
Salt

1. Häll grädden i kastrull
2. Låt reducera på låg värme
3. Blanda ned finhackad basilika och riven ost
4. Smaka av med peppar och salt
5. Låt reduceringen fortsätta tills såsen fått tjock konsistens
6. Lägg LCHF-pastan i såsen och vänd runt tills allt blandats

1 kommentar:

  1. LCHF kosten blir med er fantasi blir bara godare och godare ser jag. Tänk vad mycket gott du ska bjuda på i påsk!

    SvaraRadera