4 portioner
4 äggulor
3 msk xylitol (i grundreceptet stod det 60 ml socker så jag väljer ändå att halvera detta)
3 dl grädde
2 dl mjölk
Vaniljpulver
(alternativt 150 g choklad)
1. Vispa äggulor och socker tills smeten tjocknar. Blanda mjölk, grädde och vanilj i en kastrull. Låt koka upp och lyft bort från plattan. (Tillsätt hackad choklad och låt det smälta). Vispa gradvis ner blandningen i äggsmeten. Häll krämen genom en fin sil ner i en tillbringare och häll krämen i formar.
2. Ställ formarna i en stor ugnsfast form. Häll på vatten tills det står halvvägs uppför formarnas sidor. Grädda i 45 min, tills äggkrämen stelnat. (Krämen stelnar mer när den får stå). Lyft ut ur ugnen och låt svalna. Ställ i kylskåpet över natten för bästa resultat. Om puddingen ska stjälpas upp så dra en kräm längs insidan av varje form innan den själps upp på tallrikar.
Ser smaskens ut! :)
SvaraRaderaVar får du tag i xylitol? Har du provat Stevia? Jag har beställt Stevia nu så i veckan ska här bakas kladdig chokladkaka... Mums!
Jag beställde det i en internetbutik, hmm... kan ha varit lchfbutiken.
SvaraRaderaJag har provat sucketter och sukrin, stevia tror jag att jag har provat, men jag är lite osäker. Men jag har hört att olika människor upplever det olika. Men den enda sockerersättningen jag provat och gillat är xylitol än så länge i alla fall. Berätta gärna vad du själv tycker efter stevia provandet!