4 portioner
Pasta (följ Hannas recept på tillvägagångssätt):
8 ägg
400g färskost (detta ändrade jag från Hannas recept för enkelhetens skull och verkade fungera bra!)
1 dl fiberhusk
Lasagne:
Smör
Olivolja
450g oxfärs
1 stor hackad lök
6 tärnade selleristjälkar
4 pressade vitlöksklyftor
1 oxbuljongtärning
4 dl rödvin
1 msk färsk persilja
1 msk mejram
1 msk basilika
2 msk tomatpuré
Bechamel-sås:
5 dl grädde
2 lagerblad
1 krm muskot
Ost
1. Gör lasagne-plattorna klara följ Hannas recept
2. Hetta upp stekpannan på medelhög värme. Lägg i oxfärsen och stek under omrörning tills den fått färg. Tillsätt lök, selleri och vitlök och stek i 3 min.
3. Lägg i buljongtärningen och rör gradvis i vinet. Salta och peppra och blanda i örterna. Låt sjuda i 35 min. Tillsätt tomatpurén och sjud i ytterligare 10 min.
4. Undertiden köttet står och sjuder så lägg alla ingredienser till bechamelsåsen i en kastrull och låt koka samman till halva mängden. Ta sedan bort lagerbladen.
4. Smörj en ungsäker form och lägg lite köttsås underst och ringla över bechamelsås. Lägg lasagneplattorna och sedan köttfärs och bechamelsås. Fortsätt så till toppen där köttfärs och sedan rikligt med bechamelsås ska vara överst. Riv sedan ost och lägg på toppen.
5. Grädda lasagnen i 190 grader i 35 min, eller tills ytan är guldbrun och bubblar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar