söndag 15 maj 2011

Karibisk kokoslax med paprikasalsa

Recept med inspiration från Anna J.D. Jacobssons kokbok

4 laxfiléer

Kokostäcke:
1 dl kokosflingor
1 tsk sambal oelek
2 msk soja
1 vitlöksklyftor
1 dl grädde (till bredbar konsistens)

Salsa:
2 små röda paprikor eller 1 stor
1 gul paprika
10 cm purjulök
1 riven lime
Saft av 1 lime
1 msk riven ingefära eller 0,5 msk ingefära pulver
0,5- 1 dl olivolja
1 tsk sambal oelek

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Börja med salsan. Finhacka paprikan och tunnstrimla purjolöken.
3. Riv limen och pressa limsaften i salsan. I med oljan, ingefäran och sambal oeleken och blanda runt ordentligt och sätt i kylen för att safta sig.
4. Blanda ihop ingredienserna till kokostäcket till en smet. Låt den svälla något och lägg undertiden laxfiléerna i en smord ungsform.
5. Lägg på kokossmeten och sätt in i ugnen. Grädda i 10 min och ta ut laxen och strö på lite mer kokos. Sätt in formen i 5-10 min till beroende på filéernas storlek.

2 kommentarer: