tisdag 5 april 2011

Kardemummabröd

 Jag älskar kryddiga bröd så jag provade att slänga i lite kardemumma i den här limpan. Det här är nog nästan mitt godaste egenkomponerade bröd hittills om jag får säga det själv! :-)



Kardemummabröd (1 limpa)
4  ägg
50 g smör
200 g naturell färskost
2 dl malda hasselnötter
3 dl malda paranötter
2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl fiberhusk
1 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk kardemumma
1 msk brödkryddor
salt

1. Blanda ihop de torra ingredienserna.
2. I en annan skål, vispa ägg och färskost med elvisp
3. Smält smöret och tillsätt det till äggsmeten
4. Blanda ner de torra ingredienserna i äggsmeten
5. Bred ut i en brödform
6. Grädda på 200 grader i ca 50 minuter

3 kommentarer:

  1. Limpan står i ugnen nu, spännande! Ska skaffa en mindre form snarast, min rymmer två satser. Andreas ska få den i kväll när vi lämnar Gustav, han tyckte formbrödet o hamburgerbrödet var jättegott!

    SvaraRadera
  2. Hoppas att ni också tyckte om det här brödet! :)

    SvaraRadera
  3. Det smakade jättebra men jag gjorde missen att ta en tsk salt, det hade räckt med knappt en halv!

    SvaraRadera