söndag 17 april 2011

Thailändsk currygryta med kyckling

Den här rätten gjorde vi i två versioner - första gången med röd currypasta och andra gången med grön currypasta och kaffir-limeblad. Till grytan serverades kokosbröd, som passade alldeles utmärkt att doppa i såsen!

 Röd currygryta

Grön currygryta

Thailändsk currygryta (4 portioner)
4 kycklingfiléer
Ister eller smör att steka kycklingen i
2 burkar kokosmjölk
2 dl grädde
2 tsk röd alt grön currypasta
1-2 msk sesamolja att woka grönsakerna i
Fisksås (ger sälta, dosera efter behag)
1 grön paprika
1/2 zucchini
Några blad thaibasilika
1 msk torkade kaffir-limeblad (passar bäst om du väljer grön currypasta)

1. Stek kycklingen på låg värme i en egen panna. Låt den inte få för mycket färg.
2. Woka grönsakerna på hög värme i sesamoljan under tiden, låt dem inte bli för mjuka.
3. När kycklingen blivit genomstekt, häll över dem i wokpannan och blanda runt.
4. Häll på kokosmjölk och grädde.
5. Blanda ner currypasta och smaka av med fisksås tills den blivit lagom salt. Lägg även med eventuella basilikablad och/eller limeblad.
6. Låt puttra på medelvärme tills såsen fått en lite tjockare konsistens (c.a. 10 min).

1 kommentar:

  1. Denna meny passar pappa jättebra Fredrik, han gillar Thaimat men riset hatar han... Vi beställer denna rätt på påskafton!

    SvaraRadera