Röd currygryta
Grön currygryta
Thailändsk currygryta (4 portioner)
4 kycklingfiléer
Ister eller smör att steka kycklingen i
Ister eller smör att steka kycklingen i
2 burkar kokosmjölk
2 dl grädde
2 tsk röd alt grön currypasta
1-2 msk sesamolja att woka grönsakerna i
Fisksås (ger sälta, dosera efter behag)
1 grön paprika
2 tsk röd alt grön currypasta
1-2 msk sesamolja att woka grönsakerna i
Fisksås (ger sälta, dosera efter behag)
1 grön paprika
1/2 zucchini
Några blad thaibasilika
Några blad thaibasilika
1 msk torkade kaffir-limeblad (passar bäst om du väljer grön currypasta)
1. Stek kycklingen på låg värme i en egen panna. Låt den inte få för mycket färg.
2. Woka grönsakerna på hög värme i sesamoljan under tiden, låt dem inte bli för mjuka.
3. När kycklingen blivit genomstekt, häll över dem i wokpannan och blanda runt.
4. Häll på kokosmjölk och grädde.
5. Blanda ner currypasta och smaka av med fisksås tills den blivit lagom salt. Lägg även med eventuella basilikablad och/eller limeblad.
6. Låt puttra på medelvärme tills såsen fått en lite tjockare konsistens (c.a. 10 min).
1. Stek kycklingen på låg värme i en egen panna. Låt den inte få för mycket färg.
2. Woka grönsakerna på hög värme i sesamoljan under tiden, låt dem inte bli för mjuka.
3. När kycklingen blivit genomstekt, häll över dem i wokpannan och blanda runt.
4. Häll på kokosmjölk och grädde.
5. Blanda ner currypasta och smaka av med fisksås tills den blivit lagom salt. Lägg även med eventuella basilikablad och/eller limeblad.
6. Låt puttra på medelvärme tills såsen fått en lite tjockare konsistens (c.a. 10 min).
Denna meny passar pappa jättebra Fredrik, han gillar Thaimat men riset hatar han... Vi beställer denna rätt på påskafton!
SvaraRadera