Det här ett recept som jag inte hittat på själv, istället har jag hittat det på Mariannes blogg. Det blev väldigt bra och kommer definitivt bakas igen! Kokosmjölet hittade jag billigast online på Bodystore. Det innehåller endast 4 g/100 g kolhydrater. Kokosmjölet kostar visserligen en del men å andra sidan är det väldigt drygt (åtgången är bara ca 10-15% jämfört med vanligt mjöl) så i längden blir det nog inte så mycket dyrare. Resultatet blev ett väldigt luftigt bröd, nästan liknande sockerkaka i konsistensen, och med en svag kokossmak. Gillar man inte kokossmaken kan man nog minska på mängden kokosmjöl och ersätta med lite fiberhusk. Jag tror att kokosmjölet passar utmärkt även till mjuka kakor.
Obs! Det fungerar inte med vanliga malda kokosflingor, eftersom de innehåller för mycket fett och därför inte suger upp vätska lika bra.
Kokosbröd
10-12 ägg beroende på storlek
50g smält normalsaltat smör
1/2 tsk salt
2 dl kokosmjöl
1-2 tsk bakpulver
1. Vispa äggen pösigt och häll i det smälta smöret och saltet.
2. Blanda kokosmjöl och bakpulver i en annan skål och häll ned i äggsmeten.
3. Häll smeten i en smord form och grädda i 175 grader i 30-40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar