lördag 19 mars 2011

Formbröd

50 gram smält smör
6 ägg
1 dl turkisk yoghurt (10%)
1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl riven ost
50 gram skalade sesamfrön
200 gram krossade linfrön
100 gram nötter (t.ex. paranötter, mandel, hasselnötter)
50 gram fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 msk brödkryddor eller annan smaksättning

1. Blanda ihop smör, ägg, yoghurt och grädde i en stor skål. Rör ner osten.
2. Mixa alla torra ingredienser till ett grovt mjöl i en matberedare.
3. Rör ner "mjölet" i ägg-yoghurt-blandningen (blandningen blir ganska kompakt).
4. Lägg smeten i en bakpappersklädd brödform. Sätt in i ugnen på 175 grader i ca en timme.

2 kommentarer:

  1. Det här brödet ska jag överraska Andreas med!

    SvaraRadera
  2. Det funkar också bra att byta ut yoghurten och osten mot keso! :)

    SvaraRadera