800g Nötfärs
2 äggulor
ca 1 dl grädde
1 msk fiberhusk
curry
svartpeppar
chili
vitpeppar
salt
pressad vitlök
1 pkt bacon
persilja
(äpple / katrinplommon, jag valde katrinplommon för de syns väl så jag petade bort dem till mig men resten av familjen fick dem)
1 pkt bacon som dekoration
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Arbeta samman färsen. Curry låter nog riktigt märkligt, men blir riktigt gott och det ger inte en smak av indien, utan istället ger det djup i smaken till färsen.
3. Blöt ett bakplåtspapper och lägg upp färsen på den och tryck ut till en fyrkant och lägg ut ingredienserna för innehållet jämt.
4. Rulla ihop "limpan" och lägg i en form. Lägg på bacon på ovansidan.
5. Sätt in limpan i ugnen och sänk till 175 grader.
Enligt kokboken så fanns det ett recept på 400 gram nötfärs som skulle köras i 60 min. Jag körde min limpa på 800 gram i 80-90 min vilket var lagom.
Mmmm, ser smaskens ut! :)
SvaraRaderaJa, det var supergott! Detta ska jag defintivt göra om många gånger!
SvaraRadera