söndag 27 mars 2011

Hamburgerbröd

Vi har provat några olika recept på hamburgerbröd och det smakmässigt bästa och mest neutrala "vita" brödet vi har lyckats baka hittills är Airams LCHF-bröd, en variant av oopsies men med mandelmjöl i. De bröden har dock en tendens att sjunka ihop och bli lite platta vilket gör att de blir lite svåra att använda som hamburgerbröd. Så, jag modifierade receptet lite och fick till dessa bröd med mer stadga i.

Nästa gång kommer jag nog att prova att baka med malda paranötter istället för mandel för att få ner kolhydratinnehållet ännu mer.

 
Hamburgerbröd (16 st):

3 dl mandelmjöl
1/2 dl fiberhusk
1 dl krossade linfrön
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
6 ägg
200 g naturell färskost
Sesamfrön till garnering

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
3. Separera äggulorna från -vitorna. Vispa äggulorna tillsammans med färskosten tills smeten blir ljus och fluffig.
3. I en annan skål, vispa äggvitorna med elvisp så att det blir ett fast, vitt skum.
4. Häll äggulesmeten i äggvitorna och vänd försiktigt ned den med en slickepott.
5. Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Vispa inte, smeten ska förbi fluffig.
6. Låt smeten svälla några minuter.
7. Klicka ut 16 bullar på en bakplåtspappersklädd plåt. Gör gärna bullarna lite toppiga.
8. Strö över sesamfrön
9. Grädda i ca 15 minuter eller tills bröden har fått en gyllene färg.

Published with Blogger-droid v1.6.6

2 kommentarer:

  1. Vilket fint bröd, vad duktig du är Hanna.

    SvaraRadera
  2. Hihi, tack så mycket! :)

    SvaraRadera