tisdag 29 mars 2011

Vittvins-Lax med blomkålsris!

Gott recept som hela familjen gillade, 10-månaders(men betydligt mer utspädd sås) som oss "gamlingar".

4 laxbitar
1 dl vitt vin
2 dl grädde
2 vitlöksklyftor
paprika pulver (kan nog uteslutas, hade det mest för den fina färgen)
saft från 1 lime
Vitpeppar
(salt och peppar)

1. Om fryst lax så tina den långsamt!
2. Stek laxen på ena sidan i 5 min och peppra med vitpeppar
3. Häll i 1 dl vitt vin och vänd på laxen, låt den steka 5 min och häll på övriga ingredienser
4. Låt steka/puttra tills fisken är klar ca 5 min till

Till detta stekte jag riven blomkål i mycket rikligt med smör och rörde ner lite persilja för den fina färgens skull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar