lördag 26 mars 2011

Pizza

Nyckeln till en riktigt god pizza ligger i placeringen av osten. Fråga italienarna bara. Många gör misstaget att dränka sin pizza med ost över all annan fyllning, vilket resulterar i en såsig blandning som inte får någon yta.


När det kommer till LCHF-pizzor så gäller det att inte snåla med osten och att hitta en bra botten. Jag hoppas ha hittat rätt med detta recept.

Pizzabotten

4 ägg
4 msk grädde
3 msk fiberhusk
1 krm bakpulver
2 dl riven ost
4 msk sesamfrö
Salt
Oregano

  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål (osten räknas dit)
  2. Blanda fiberhusk, bakpulver och sesamfrön för sig
  3. Vispa ihop allt och passa på att hälla ut på plåt eller micropanna innan smeten hinner sätta sig, det blir enklare att breda ut den då
  4. Förgrädda pizzabottnen i ugn till den fått tillräckligt fast form så att den inte kladdar längre
  5. Ta ut och låt svalna lite innan du lägger på det du vill ha på pizzan
Pizzan på bilden ovan är i sin enklaste form – bara tomatsås, 2 år lagrad hushållsost, skinka och champinjoner med lite oregano på. Mozarella är såklart en hit att ha på pizzan. Testa gärna med lite parmesan också.

Ett hett tips är som sagt att inte toppa med osten och börja med ett tunt lager tomatsås. Överdriv inte mängden sås så blir pizzan inte så slabbig. Därefter ost i rikliga mängder och sist lägger du på övriga ingredienser, så de får en chans att få lite yta i ugnen.

Buon app'!

1 kommentar: