Glassen blev syrlig och god även om jag faktiskt saknade sötman. Kanske kan man prova att ha i lite sötningsmedel nästa gång.
(4 portioner)
1 dl vispgrädde
3 dl turkisk yoghurt
1 tsk äkta vaniljpulver
50 g mörk choklad, gärna 90% kakaohalt
Ev. sötningsmedel
1. Vispa grädden tillsammans med vaniljpulvret.
2. Rör ner yoghurten.
3. Hacka chokladen och rör ner.
4. Bred ut smeten i en keramikform, täck med plastfolie och frys in.
5. Ta ut och rör om i glassen 1-2 gånger i timmen under infrysningen. Låt frysa i några timmar.
Published with Blogger-droid v1.6.6
Nästa inköp i hushållsmaskinsparken blir en glassmaskin. :)
SvaraRaderaNästa inköp till barskåpet blir en snäll och mild whiskey! :)
SvaraRaderaMan kan ju önska i julklapp.... Hela släkten lägger ihop till en "Rolls Royce"!
SvaraRadera