torsdag 24 mars 2011

Frozen yoghurt stracciatella

Jag hittade ekologiskt vaniljpulver utan socker på ICA och blev lite sugen på att prova att göra LCHF-vänlig frozen yoghurt. Tyvärr blir ju glass lite isig om man inte har socker i men jag läste ett tips om att frysa glassen i en keramikform istället för i en plastform eftersom den fryser långsammare då och då minskar risken att den blir isig. Ett annat tips var att ha i någon form av alkohol, t ex whiskey, men det hade vi tyvärr ingen hemma.

Glassen blev syrlig och god även om jag faktiskt saknade sötman. Kanske kan man prova att ha i lite sötningsmedel nästa gång.


(4 portioner)

1 dl vispgrädde
3 dl turkisk yoghurt
1 tsk äkta vaniljpulver
50 g mörk choklad, gärna 90% kakaohalt
Ev. sötningsmedel

1. Vispa grädden tillsammans med vaniljpulvret.
2. Rör ner yoghurten.
3. Hacka chokladen och rör ner.
4. Bred ut smeten i en keramikform, täck med plastfolie och frys in.
5. Ta ut och rör om i glassen 1-2 gånger i timmen under infrysningen. Låt frysa i några timmar.


Published with Blogger-droid v1.6.6

3 kommentarer:

  1. Nästa inköp i hushållsmaskinsparken blir en glassmaskin. :)

    SvaraRadera
  2. Nästa inköp till barskåpet blir en snäll och mild whiskey! :)

    SvaraRadera
  3. Man kan ju önska i julklapp.... Hela släkten lägger ihop till en "Rolls Royce"!

    SvaraRadera