lördag 26 mars 2011

Köttfärslimpa

Efter ett besök hemma hos min mamma där blev serverade köttfärslimpa så har vi varit sugna på det här hemma. Det är förvånansvärt enkelt att göra men tar lite tid i ugnen.

Köttfärsen:
800g Nötfärs
2 äggulor
ca 1 dl grädde
1 msk fiberhusk
curry
svartpeppar
chili
vitpeppar
salt

Innehåll:
gul lök
pressad vitlök
1 pkt bacon
persilja
(äpple / katrinplommon, jag valde katrinplommon för de syns väl så jag petade bort dem till mig men resten av familjen fick dem)

1 pkt bacon som dekoration

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Arbeta samman färsen. Curry låter nog riktigt märkligt, men blir riktigt gott och det ger inte en smak av indien, utan istället ger det djup i smaken till färsen.

3. Blöt ett bakplåtspapper och lägg upp färsen på den och tryck ut till en fyrkant och lägg ut ingredienserna för innehållet jämt.

4. Rulla ihop "limpan" och lägg i en form. Lägg på bacon på ovansidan.

5. Sätt in limpan i ugnen och sänk till 175 grader.
Enligt kokboken så fanns det ett recept på 400 gram nötfärs som skulle köras i 60 min. Jag körde min limpa på 800 gram i 80-90 min vilket var lagom.

Saften som blev runtomkring köttfärslimpan gjorde jag sedan en gräddsås på. Sen gjorde jag min favorit blomkålsmos och gjorde lite sallad till. Mums!

2 kommentarer:

  1. Ja, det var supergott! Detta ska jag defintivt göra om många gånger!

    SvaraRadera