tisdag 22 mars 2011

Fröbröd

1 ugnsplåt

3 ägg
3 dl riven ost, gärna västerbottenost, cheddar eller prästost (jag brukar ta en vällagrad ost)
1 msk majonnäs
2 msk keso
1 1/2 tsk bakpulver
ca 5dl frön, tex sesamfrön, physalliumfrön, hela linfrön, solrosfrön eller pumpakärnor
(om jag inte har majonnäs eller/och keso hemma har jag bytt ut det mot lite olika saker, majonäs=(olja & ägg), keso=mjölkprodukter, jag tycker det har blivit lika bra)

* Sätt ugnen på 225 grader
* Blanda ägg, ost, majonnäs, keso och bakpulver i en bunke. Smeten kommer att bli ganska rinnig. Tillsätt sedan fröna tills smeten blir fast, men inte torr.
* Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper och tryck ut den med hjälp av baksidan på en sked. Smeten ska bli ganska tunn
* Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter eller tills brödet får en vacker gyllen-brun färg.

Detta är ett fantastiskt recept som hela kokboken LCHF-husmanskost,(förutom mina kommentarer) . Jag brukar välja frön med så skal så långt som möjligt eftersom jag är väldigt kolhydratkänslig. Men om man inte är så känslig så kan man välja att byta ut 1 dl mot något nötmjöl.

2 kommentarer:

  1. Var det det brödet du bjöd på på brunchen senast? Det var supergott!

    SvaraRadera
  2. Ja! Det var det jag bjöd på. Josefin gjorde detta brödet ännu lite bättre än mig för hon gjorde brödet mycket plattare än vad jag hade gjort det så det kändes som ett delikatess-bröd. Jättegott!

    SvaraRadera