onsdag 23 mars 2011

Kycklingpaj med tomat, fetaost och chili


I helgen när vi var ute på tapas-restaurang blev jag serverad varma tomater med en blandning av fetaost och chili över. Det var väldigt gott, så när jag igår bestämde mig för att göra paj så fick de ingredienserna bli en del av pajfyllningen tillsammans med kyckling!

(6 portioner)

Pajdeg:
4 dl mandelmjöl
50 g smör

Fyllning:
2-3 kycklingfiléer
300 g fetaost
2 röda chilipepparfrukter
2 tomater
3 ägg
2,5 dl vispgrädde
salt, svartpeppar, oregano


1. Skär smöret i små kuber och kör det tillsammans med mandelmjölet i en matberedare. Om degen blir smulig, tillsätt iskallt vatten droppvis under körning tills önskad pajdegskonsistens uppnås.
2. Tryck ut pajdegen i en pajform och ställ in den i frysen en stund.
3. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Grädda pajskalet i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut pajformen ur ugnen och sänk temperaturen till 200 grader.
5. Tärna och bryn kycklingen. Krydda med salt och svartpeppar.
6. Ta bort fröna från chilipepparn och finhacka den.
7. Mosa fetaosten ihop med den finhackade chilipepparn.
8. Skiva tomaterna
9. Lägg kycklingen i pajskalet. Fördela fetaost/chili-blandningen över. Toppa med de skivade tomaterna.
10. Vispa ihop äggen med grädden. Krydda med salt, svartpeppar och oregano.
11. Häll äggstanningen över pajfyllningen. Ställ in i ugnen och grädda i ca 25 minuter, eller till pajen fått färg och äggstanningen har stelnat.

4 kommentarer:

  1. Mums! Ja, jag har också varit riktigt sugen på något med fetaost och tomater. Detta ska definitivt testas!

    SvaraRadera
  2. Jo, den blev rätt lyckad om jag får säga det själv! ;) Snåla inte med oreganon bara! :)

    SvaraRadera
  3. Vadå, vattnas i munnen? Jag tror att jag ska använda den här bloggen som min nya receptbok.

    SvaraRadera
  4. Så kul! Det är meningen att den ska inspirera andra! :)

    SvaraRadera